Vroedvrouw

Maak kennis met Elke

 

Dochter, zus, vriendin, vrouw, mama én vroedvrouw.
 

Vroedvrouw is ze met hart en ziel! Want een mooier, intenser, warmer, krachtiger, intiemer, veelzijdiger en menselijker beroep dat beter bij haar zou passen, bestaat er niet! Een beroep op haar lijf geschreven, waar ze zich volledig in kan geven.

« Als vroedvrouw mag ik telkens opnieuw getuige zijn van nieuw leven. Ik sta in de eerste plaats paraat voor de mama’s (in spé), maar ook de partners worden natuurlijk niet vergeten. Meeleven mét en zorgen voor jullie op deze hele bijzondere momenten in jullie leven, dat is een bijzondere eer. Dit vraagt dan ook om een fijne,  aangename, warme en vertrouwelijke sfeer, waar ik graag samen met jullie aan werk. »

Een persoonlijke aanpak en engagement is de bezieling van haar werk, met als doel ervoor te zorgen dat jullie goed voorbereid, bewust en met vertrouwen aan dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven kunnen beginnen.

« Ik zie mijn rol als vroedvrouw in jullie zwangerschaps en geboorteverhaal graag als een veilige haven, een vertrouwenspersoon waar alles besproken kan worden en waar je alles wat je hoort te weten, te weten komt. Dus graag sta ik voor jullie klaar met mijn tijd, mijn aandacht, mijn zorg en luisterend oor, met mijn kennis en ervaring! »

 

Waarvoor kan je bij Elke terecht?

 

Tijdens de zwangerschap
 
“Ik ben ervan overtuigd dat hoe meer je bent voorbereid, des te beter je deze unieke ervaring in eigen handen kan nemen. Hoe duidelijker je weet wat je te wachten staat en wat je keuzes zijn, des te mooier en intenser jullie geboorte-ervaring kan zijn. »


Jullie zijn welkom bij Elke voor de opvolging van de zwangerschap, waar ze samen met de gynaecoloog en huisarts op geregelde tijdstippen even mee kijkt hoe het gaat. Zowel met jullie als toekomstige ouders als met de baby in de buik.
Tijdens de zwangerschapsopvolging is er altijd tijd voor een medische controle, maar is er ook veel ruimte om vragen te beantwoorden, eventuele zorgen te bespreken en tips en advies te geven waar nodig.
Naast deze prenatale consultaties maakt ze ook graag tijd vrij om jullie voor te bereiden op wat komen gaat, dit onder de vorm van een individuele workshop. Thema’s waar ze graag meer over vertelt zijn o.a « arbeid en bevalling », de kraamperiode en de keuze van voeding
voor jullie kindje (vb borstvoeding of niet).
 
 Tijdens de arbeid
 
Als de weeën beginnen, je vliezen breken, als je twijfelt of je al naar het ziekenhuis zou vertrekken of niet, … Elke wil graag voor jullie klaar staan en is altijd bereikbaar om even te overleggen, mee na te denken, aan te moedigen en/of gerust te stellen.
 
Na de geboorte
 
Na de bevalling, afhankelijk van jullie verblijfsduur in het ziekenhuis, komt ze binnen de 24u na thuiskomst al een eerste keer op huisbezoek.
Ze zorgt voor de medische opvolging van mama en baby en gaat na hoe het met jullie als kersvers gezinnetje gaat na die intense gebeurtenis, wat een geboorte toch wel is. Ze volgt jullie en begeleidt jullie tijdens die eerste dagen/weken/maanden in dit vernieuwde, veranderde leven en staat jullie ook dan graag met raad en daad bij !

 

Contactgegevens Elke Parton 


Gsm: 0485 94 02 89
E-mail: elke@praktijkreviva.be