Orthomoleculaire therapie

Meer en meer klachten zijn chronisch van aard. Vaak ligt de oplossing dan in één pilletje en de klacht wordt onderdrukt... Maar wat wou je lichaam je vertellen? Bij orthomoleculaire therapie nemen we de oorzaak van jouw probleem aan in plaats van het symptoom en gaan we op zoek naar jouw unieke balans. Een orthomoleculair therapeut is een coach, luisteraar, adviseur en bekijkt de patiënt als mens en niet als een ziek persoon.

"De klacht is nooit het echte probleem, enkel een kenmerk van een disbalans in je lichaam."

Voor deze vorm van therapie kan je terecht bij onze eigen Elien De Vos. Sinds 2021 volgde zij de opleiding tot Orthomoleculair therapeut en is dan ook afgestudeerd als erkend kPNI Orthomoleculair Therapeut! Elien gaat op zoek naar de oorzaak van een klacht en biedt ondersteuning via voedings-, levensstijl- en eventueel suppletie-advies. Ze is ervan overtuigd dat een holistische aanpak noodzakelijk is bij het aanpakken van een probleem.

Naast voeding, nemen we ook slaap, bioritme, stresspatronen, beweging en doorgemaakte patronen van jouw volledige levenslijn onder de loep. Waar ging het mis? Door even uit te zoomen, gaan we op zoek naar een gepaste behandeling door alle "stukjes van de puzzel" aan te pakken.

Als laatste kunnen eventueel supplementen ingezet worden indien nodig. Hierdoor zorgen we ervoor dat je tekorten in je lichaam aangevuld worden en schadelijke overdaden verminderen.

Orthomoleculair voeding- en levensstijl advies werkt preventief en is een mooie aanvulling bij de klassieke geneeskunde.


  • Bij een 1e consultatie bedraagt het tarief €71 (duur 1 uur)
  • Bij een 2e consultatie bedraagt het tarief €64 (duur 1 uur)
  • Bij verdere opvolgingsconsultaties bedraagt het tarief €32 (duur 30 min)

Indien u in het bezit bent van een voorschrift tot kinesitherapie, kan u genieten van een terugbetaling.
Bent u van plan een gesprek in te plannen bij Elien? Kom dan goed voorbereid aan en hou een voedingsdagboek bij van minimum twee dagen. Vergeet ook niet te vermelden hoe je slaap was die dag.

Voor deze discipline kan je terecht bij:

Elien De Vos