Terug naar overzicht specialisaties

Relaxatietherapie

We leven in een gejaagde maatschappij waar het lijstje met "moeten" langer is dan "mogen". In dit geval staat ons stresssysteem steeds op de voorgrond. Je ademhaling versnelt, je krijgt klachten als duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, spanning in de spieren en je voelt je moe. Dit zijn tekenen dat je lichaam nood heeft aan rust. Maar vaak weet je niet meer hoe. Via relaxatietherapie laten we je lichaam de switch maken van een overactief stresssysteem naar een duurzaam ontspanningssysteem.


Door gebruik te maken van verschillende technieken proberen we jouw innerlijke rust te vinden. Dit kan door ademhalingstechnieken, bodyscan, visualisaties en zachte, manuele behandelingen. Door alle mist uit jouw hoofd te halen, zie je alles weer op een rijtje en leer je luisteren naar je lichaam. Op deze manier leer je je grenzen kennen en deze te respecteren.


Zeg symptomen van angst, depressie, burn-out, slaapproblemen, paniekaanvallen, hyperventilatie en piekeren voorgoed vaarwel en kom genieten van een sessie relaxatietherapie.

Voor deze specialisatie kan je terecht bij:

Elien De Vos