Looptechnische analyse

Ervaar jij soms ook pijn, ongemak of irritatie tijdens/na het lopen? Ben je gestopt met joggen omdat je denkt dat dit niet goed is voor je knieën? Of twijfel je over je eigen loopstijl? Dan kan je in onze praktijk terecht voor een looptechnische analyse en gepersonaliseerd loopadvies!

Tijdens een loopanalyse gaan we op een efficiënte manier op zoek naar de zwakke schakels in het biomechanisch functioneren van je lichaam, met als doel: prestatieverbetering en blessurepreventie. Zo train je nóg gerichter en verminder je de kans op letsels.

Om een volledig beeld te krijgen van jou als loper, wordt er gestart met een uitgebreid intakegesprek. Hierbij worden je huidige fysieke klachten, voorgeschiedenis, loopbelasting en sportieve doelstellingen besproken. Daarna volgt een gedetailleerde screening: via een uitgebreid lichamelijk onderzoek analyseren we verder de pijnlijke regio en evalueren we je mobiliteit, stabiliteit en spierkracht.

De volgende stap is een video-opname tijdens het lopen. Op verschillende looptempo’s en vanuit verschillende oogpunten wordt er gekeken naar je looptechniek. Tot slot krijg je in een volgende sessie een uitgebreide analyse van je loopstijl en krijg je duidelijk en concreet advies. Hierbij leren we je looptechnische -en/of stabilisatieoefeningen aan en geven we je tips om toe te passen tijdens het lopen.

 

Wens je graag een afspraak te maken bij onze loopexpert Jeroen Rooman, neem dan snel contact op met ons via jeroen@praktijkreviva.be of op het nummer 016 414250!